Demo Ritmiek


Getrainde gymnasten die de lat telkens hoger leggen!

Vanaf het 5de leerjaar (mits 2 jaar recente ervaring)

De groep Demo Ritmiek geeft de kans aan de gymnasten die al een aantal jaar turnen om zich meer te ontwikkelen in Ritmische Gymnastiek. We bieden deze extra en meer intensieve training aan en richten ons op het maken van uitdagende choreografieën met moeilijkere tuigtechnieken. Het bewust worden van de bewegingen van het lichaam en de controle hierover staat centraal. Op binnen- en buitenlandse optredens tonen de gymnasten het beste van zichzelf.

De lessen

Hier vindt u het lessenrooster en extra informatie voor deze groep!

Discipline Dag & uur Plaats
Ritmische gymnastiek
Gevorderden
Donderdag*
18.00 - 20.00 uur
Sporthal Sportlaan
Sportcentrum Aalter
(Lindestraat 17, 9880 Aalter)

*Inschrijven voor Demo Ritmiek is niet mogelijk zonder inschrijving bij Start to Ritmiek (vanaf leeftijd 5de leerjaar + 2 jaar recente ervaring bij Sano) of Ritmiek Next.

Wat moet ik weten over het inschrijvingsgeld?

 • 1,5 uur = 125 euro; 2 uur = 150 euro, 2 groepen = 200 euro
 • Inbegrepen in de prijs: kwalitatieve lessen door gediplomeerde trainsters + zaalgebruik + verzekering gymfed + gebruik van het grote aanbod aan tuigen van de club
 • Niet inbegrepen: kledij, inschrijvingsprijs binnenlandse- en buitenlandse optredens, stages

Wat wordt er van een gymnast verwacht?

 • De gymnasten worden verwacht zoveel mogelijk aanwezig te zijn tijdens de trainingen. Er wordt aan een groepschoreografie gewerkt en dat lukt alleen maar met een volledig team.
 • Indien de gymnast om uitzonderlijke reden niet aanwezig kan zijn, vragen we om de trainster te verwittigen. Zij geeft haar telefoonnummer bij de start van het seizoen.
 • Demogymnasten worden gevraagd ook deel te nemen aan stages. Deze kunnen in de vakanties of in een weekend vallen en staan aangeduid op de kalender.
 • Eind april, begin mei valt onze jaarlijkse turnshow. De gymnasten werken hier een volledig jaar naartoe, dus het zou zonde zijn als ze hier niet aan kunnen deelnemen. De datum vind je terug op de kalender.

Wat moet ik aandoen tijdens de training?

 • Op de training dragen de gymnasten steeds hun club T-shirt en aangepaste turnkledij. Deze kledij kan aangekocht worden bij de club op de jaarlijkse kledijverkoop in begin van het seizoen.
 • Het haar van de gymnasten zit vast in een hoge staart of dot.
 • De meisjes dragen halve slofjes, ritmiekteentjes in stof of leer of effen kousen.
 • Sieraden en horloges zijn niet toegelaten omwille van veiligheidsredenen.

Gaan de trainingen door tijdens de vakanties?

 • De eerste zaterdag van een vakantie is er steeds training. Anders gaat de training niet door tijdens de vakantie. Voor demogroepen kunnen er uitzonderingen zijn. Dit zijnde een extra training of een stage.

Trainster van Demo Ritmiek

Virginie is leerkracht lager onderwijs, zorgzame mama en lid van de club sinds haar 3 jaar.

Charlotte Verschuere

Charlotte, lid vanaf het eerste kleuterklas, heeft reeds een aantal jaar ervaring bij de allerkleinsten en helpt nu ook de oudere gymnasten. ‘Turnen maakt me gelukkig, ik wil dit geluk zo veel mogelijk aan andere gymnasten doorgeven.’