Start To Ritmiek


De kleinste en meest energieke gymnasten van de groep!

3e kleuterklas tot 6e leerjaar

In Start To Ritmiek zitten de jongste gymnasten van onze club, toch zijn het al echte acrobaten! Elke week komen ze namelijk met een brede lach en met volle goesting terug naar de training om hun lenigheid, evenwicht en tuigtechniek nog verder te ontwikkelen. Start To Ritmiek wordt opgesplitst in twee groepen Noord en Zuid gebaseerd op leeftijd. Beide groepen zijn basisgroepen waar geen ervaring nodig is om toe te treden.

De lessen

Hier vindt u het lessenrooster en extra informatie voor deze groep!

STR Noord (3de kleuterklas - 2de leerjaar)

Discipline Dag & uur Plaats
Ritmische gymnastiek Basis zaterdag
8.30 - 10.00 uur
Sporthal sportlaan
Sportcentrum Aalter
(Lindestraat 17, 9880 Aalter)

STR Zuid (3de leerjaar - 6de leerjaar)

Discipline Dag & uur Plaats
Ritmische gymnastiek Basis Zaterdag
8.30 - 10.00 uur
Sporthal sportlaan
Sportcentrum Aalter
(Lindestraat 17, 9880 Aalter)

Wat moet ik weten over het inschrijvingsgeld?

 • 1,5 uur = 125 euro; 2 uur = 150 euro, 2 groepen = 200 euro
 • Inbegrepen in de prijs: kwalitatieve lessen door gediplomeerde trainsters + zaalgebruik + verzekering gymfed + gebruik van het grote aanbod aan tuigen van de club
 • Niet inbegrepen: kledij, inschrijvingsprijs binnenlandse- en buitenlandse optredens, stages

Wat wordt er van een gymnast verwacht?

 • De gymnasten worden verwacht zoveel mogelijk aanwezig te zijn tijdens de trainingen. Er wordt aan een groepschoreografie gewerkt en dat lukt alleen maar met een volledig team.
 • Indien de gymnast om uitzonderlijke reden niet aanwezig kan zijn, vragen we om de trainster te verwittigen. Zij geeft haar telefoonnummer bij de start van het seizoen.
 • Demogymnasten worden gevraagd ook deel te nemen aan stages. Deze kunnen in de vakanties of in een weekend vallen en staan aangeduid op de kalender.
 • Eind april, begin mei valt onze jaarlijkse turnshow. De gymnasten werken hier een volledig jaar naartoe, dus het zou zonde zijn als ze hier niet aan kunnen deelnemen. De datum vind je terug op de kalender.

Wat moet ik aandoen tijdens de training?

 • Op de training dragen de gymnasten steeds hun club T-shirt en aangepaste turnkledij. Deze kledij kan aangekocht worden bij de club op de jaarlijkse kledijverkoop in begin van het seizoen.
 • Het haar van de gymnasten zit vast in een hoge staart of dot.
 • De meisjes dragen halve slofjes, ritmiekteentjes in stof of leer of effen kousen.
 • Sieraden en horloges zijn niet toegelaten omwille van veiligheidsredenen.

Gaan de trainingen door tijdens de vakanties?

 • De eerste zaterdag van een vakantie is er steeds training. Anders gaat de training niet door tijdens de vakantie. Voor demogroepen kunnen er uitzonderingen zijn. Dit zijnde een extra training of een stage.

Trainsters van Start To Ritmiek

Kaat Vanthienen

Hallo, ik ben Kaat en ik doe graag spagaat! Ik turn al sinds mijn 6 jaar en ik sta als trainster voor iedereen klaar. Ik ben een dametje met pit en dankzij Sano Ritmo Gym blijven we altijd fit!

Valentine Verstraete

Na jarenlang te hebben gedanst ben ik op mijn 11de overgestapt naar ritmische gymnastiek. Dit is een nieuwe passie vanaf dag 1, waarin ik mijn enthousiasme volledig kwijt kan.

Shauny Ryckaert

Shauny is sinds haar 5 jaar lid en daar heeft ze nog geen seconde spijt van! 'Turnen is voor mij een passie en vooral een uitlaatklep.' Nu geeft ze haar kennis van de discipline door aan jongere gymnasten.

Fien Leroy

Sinds haar 4 jaar is Fien actief in deze club. Ondertussen is turnen echt haar grote passie geworden. ‘In de afgelopen jaren heb ik heel wat ervaringen opgedaan die ik nu heel graag wil doorgeven aan onze jongere gymnasten.’

Virginie is leerkracht lager onderwijs, zorgzame mama en lid van de club sinds haar 3 jaar.